Kedvenc sajtos receptjeim közül nem maradhat el az egyik legizgalmasabb.
Sült camembert, ropogós bagettel.
Nem is hinnénk mennyire egyszerű és mennyire ínyenc.
Végy két darab bármilyen ízesítésű camembertet.
A fűszeres camembertek ízvilága sokkal intenzívebb.
Tedd egy tűzálló tálba, önts rá 1 dl vörösbort. Fedd le alufóliával, és tedd a sütőbe 180-190 fokra 15 percre. Vedd le a fóliát, és grillező fokozaton süsd még 5 percig.
A bagetteket közben szeleteld fel, és kend meg mindegyiket egy kis olíva olajjal, majd serpenyőben mindkét oldalukat pirítsd szép aranybarnára. Tedd egy kosárba az asztalra, a sajtos tálat helyezd mellé, és mindenkinek adj el kenőkést.
A többi már a vendégek dolga.
Ez olyan vedd magadhoz, harcolj érte, mert hidd el, harc lesz az utolsó falatért.
Rosé bort kínálj mellé. Egy falat sajtos élvezet és egy korty zamatos, gyümölcsös bor.