Sült camembert

 2013.01.25. 10:02

Kedvenc sajtos receptjeim közül nem maradhat el az egyik legizgalmasabb.

Sült camembert, ropogós bagettel. 

camembert.jpg

Nem is hinnénk mennyire egyszerű és mennyire ínyenc.

Végy két darab bármilyen ízesítésű camembertet.

A fűszeres camembertek ízvilága sokkal intenzívebb.

Tedd egy tűzálló tálba, önts rá 1 dl vörösbort. Fedd le alufóliával, és tedd a sütőbe 180-190 fokra 15 percre. Vedd le a fóliát, és grillező fokozaton süsd még 5 percig.

bagett.jpg

A bagetteket közben szeleteld fel, és kend meg mindegyiket egy kis olíva olajjal, majd serpenyőben mindkét oldalukat pirítsd szép aranybarnára. Tedd egy kosárba az asztalra,  a sajtos tálat helyezd mellé, és mindenkinek adj el kenőkést.

A többi már a vendégek dolga.

Ez olyan vedd magadhoz, harcolj érte, mert hidd el, harc lesz az utolsó falatért.

Rosé bort kínálj mellé. Egy falat sajtos élvezet és egy korty zamatos, gyümölcsös bor.

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsinalam.blog.hu/api/trackback/id/tr485042672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokonai Vitéz Műhely 2013.01.26. 10:27:37

Ezt én is imádom. Én mindig teszek a sajt alá almaszeleteket.
A másik kedvenc sült sajtom:
Egy egész brie sajtnak vékonyan levágod a fehérpenészes tetejét (csak az egyik oldalon), raksz rá egy jó nagy marék barna cukrot, darabos diót, csipet kakukkfüvet, meg egy kis konyakot. Sütöd a sütőben kb 15-20 percig, míg jól bele nem olvad a cukor. Pirított kaláccsal és sült körtével vagy sült paprikával kiváló.

Krisztina Leányvári 2013.01.26. 10:28:29

@Csokonai Vitéz Műhely:
Köszönöm a receptet tuti kipróbálom, isteni lehet
süti beállítások módosítása