Mert van, amikor teljesülnek a gyerekkori álmok: Sellőtorta, ízletes málna krémmel, vanília ágyon.
Hozzávalók:
tortalap:
8 tojás
14 dkg kristálycukor
18 dkg liszt
krém:
3 dl tejszín
1 cs habfixáló
1 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej
5 ek cukor
1 doboz (250g) málna, lehet fagyasztott is
1 ek keményítő
A piskótához tojássárgákat a cukor 2/3-val verd habosra, a fehérjét maradék cukorral verd fel, és forgasd a sárga masszába. Kanalanként szitáld hozzá a lisztet és fakanállal óvatosan keverd el benne.
A vaníliás pudingot a leírtak szerint készítsd el, de csak 3 dl tejet használj.
A tejszínt verd kemény habbá a habfixálóval. Ha a puding langyos kanalanként keverd hozzá a habot.
A málnát fél dl vízzel és 3 ek cukorral főzd fel. Ha forr, add hozzá az 1 evőkanál vízben elkevert keményítőt.
Újra forrald fel, míg a málna vissza nem kapja vissza a szép vörös színét.
Vág a tortát sellő formára, töltsd meg a krémekkel felváltva nyomózsák segítségével, mint egy csiga-biga forma.
Jöhet a következő lap, és folytasd amíg a lapok el nem fogynak. Most ki kell alakítanod a formát, és bevonni a tortát. Mehet a hűtőbe.
Addig készítsd el a sellő felső testét, a figurát. Ehhez én gabonamasszát használtam (pillecukor gabonapehellyel, 100 g pillecukor, 120 g gabonapehely összetörve)
Alakítsd ki a formát, és vond be fondanttal. Kis kézügyesség szükséges. Szúrj bele egy hurkapálcát, ezzel fogod feltenni.
Ha torta eléggé megdermedt vond be fondanttal és díszítsd meg. A pikkelyek kis körök félbevágva és egyenként vizes ecsettel felragasztva.
Sok sikert a munkához!