Iskolai kenyérsütés Ságváron

 2014.03.25. 18:37

Remek hangulatban telt március 13.-án a ságvári Szilády Áron Általános Iskolában a Szilády napokon tartott kenyérsütés.

Örömmel vettem a felkérést az iskola részéről, hiszen csodálatos dolog a gyerekekkel megismertetni a főzés és sütés örömét. Lehetőség adódott, hogy nem csak a hagyományos kenyérkészítést tanuljuk meg, hanem egészséges kiegészítőkkel gazdagítva igazi cipókat és bagetteket készítsünk.

Izgultam amiatt, hogy a gyerekek, hogyan állnak majd a programhoz, de megdöbbenésemre tényleg érdekelte őket és izgalmasan nyúltak a nyers tésztához, dagasztottak, formáztak és természetesen csacsogtak. 

Készítettünk csiga kenyeret, bagettet, szív alakú cipót, cica alakú cipót és hagyományos kenyér formát.

A legnagyobb öröm számomra az az volt, amikor hazafelé vettem az irányt és az iskola udvar másik végéből hangos kiáltozásokkal búcsúztak el tőlem, miközben megköszönték a lehetőséget és hangoztatták, hogy visszavárnak.

A nyolcadikosok, akik most nem  vehettek részt a sütögetésben csalódottak voltak, főleg miután társaik elmesélték, milyen jól érezték magukat, görbült el a szájuk.

Megígértem nekik, hogy húsvétkor ismét találkozunk és akkor ők is lehetőséget kapnak.

Ígérem visszatérek. Köszönöm a lehetőséget a vezetőségnek és főleg Somi Ágnesnek, valamint Fekete Krisztinának, aki segített nekem elmosogatni és összetakarítani a nehéz ám mozgalmas nap után.

IMG_9842.JPG

 

 

IMG_9845.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsinalam.blog.hu/api/trackback/id/tr655878809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása