Csokoládés mogyoró rúd

 2013.02.08. 00:17

A lágy és omlós kekszek mindig is a kedvenceim közé tartoztak. A klasszikusok, feldobva egy kis fortéllyal és máris újra alkottuk őket. Hogy ezek se merüljenek a feledésbe, most itt egy klasszikus.

11 007_resize.JPG

1 cs vaníliás cukor

18 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 tojás

8 dkg tortabevonó

30 dkg liszt

7 dkg finomra darált mogyoró (de aki szereti a mogyoró helyett pisztáciával is elkészítheti)

20 dkg étbevonó

5 dkg tört mogyoró 

A vaníliás cukrot  a vajjal, tojással és porcukorral simára keverjük

A tortabevonót olvasszuk meg vízgőz felett, majd még melegen keverjük hozzá a tojásos masszához.A lisztet és darált mogyorót kanalanként keverjük bele.

Csillagcsöves Nyomózsákba tesszük, és ujjnyi távolságnyira rudakat nyomunk a tepsire.

11 002_resize.JPG

Nyomózsákot te is készíthetsz egy erősebb zacskóból, aminek a végét levágod  a megfelelő vastagságúra. Bár ekkor nem lesz csíkos a rúd, de az ízén ez mit sem változtat.

Előmelegített sütőben süsd 190 fokon 10-12 percig.

A kihűlt kekszek egyik végét mártsd olvasztott csokoládéba, és szórd meg a tört dióval.

Címkék: kekszek

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsinalam.blog.hu/api/trackback/id/tr535056222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pap Viktória 2013.12.21. 19:43:06

Nekem a mai rádióműsorban elhangzott diós bejglinek álcázott szaloncukor receptje kellene! Köszönöm!
süti beállítások módosítása