A lágy és omlós kekszek mindig is a kedvenceim közé tartoztak. A klasszikusok, feldobva egy kis fortéllyal és máris újra alkottuk őket. Hogy ezek se merüljenek a feledésbe, most itt egy klasszikus.
1 cs vaníliás cukor
18 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
8 dkg tortabevonó
30 dkg liszt
7 dkg finomra darált mogyoró (de aki szereti a mogyoró helyett pisztáciával is elkészítheti)
20 dkg étbevonó
5 dkg tört mogyoró
A vaníliás cukrot a vajjal, tojással és porcukorral simára keverjük
A tortabevonót olvasszuk meg vízgőz felett, majd még melegen keverjük hozzá a tojásos masszához.A lisztet és darált mogyorót kanalanként keverjük bele.
Csillagcsöves Nyomózsákba tesszük, és ujjnyi távolságnyira rudakat nyomunk a tepsire.
Nyomózsákot te is készíthetsz egy erősebb zacskóból, aminek a végét levágod a megfelelő vastagságúra. Bár ekkor nem lesz csíkos a rúd, de az ízén ez mit sem változtat.
Előmelegített sütőben süsd 190 fokon 10-12 percig.
A kihűlt kekszek egyik végét mártsd olvasztott csokoládéba, és szórd meg a tört dióval.