Most jött el a húsevők ideje, hogy a csíra ne csak a zöldségekről és a gyümölcsökről szóljon, hiszen a húsokat ugyanolyan lelkesedéssel egészíti ki.
A póréhagyma csíra nem csak egészsége, de finom is.
Természetes antibiotikum. Tisztítja a véráramot, májat. Egyesíti a hagyma és a fokhagyma élettani hatásait. Emésztőszervekre jótékony hatású.
Hozzávalók:
1 nagyobb friss kacsamáj
2 jonatán alma
1 doboz póréhagyma csíra
kevés liszt
olaj a sütéshez
A májat és az almákat vágd szeletekre, kb. félcentisekre. Fűszeres olíva olajon hirtelen süsd ki.
A májat sütés után sózd meg és halmozd egy tányérra úgy, hogy minden almaszelet közé egy máj szeletet tegyél.
A tetejére tedd a póréhagymacsírát mint egy kis kupacot.
Köretnek adj burgonyapürét.
Fogyasszunk tehát minél több csírát. A pici magból hatalmas erő tör elő, maga az élet, és tartalmazza az összes olyan alkotó elemet, amelyekre a szervezetünknek folyamatosan szüksége van.