Ezt a cserepes virágot ne tedd ki az ablakba, de locsolni sem kell. Viszont megenni annál inkább:)
Hozzávalók:
12 tojásos kakaós piskóta 20 cm-es formából 2 db (2*6 tojásos)
Krém:
10 dkg étcsokoládé
1 cs (40 g) vaníliás puding
2 ek kakaó
3 dl növényi tejszínhab
2 ek cukor
4 dl tej
Fehér fondan a bevonáshoz és ételfestékek sok-sok változatban.
A piskótát vágjuk 4 karikára, a legfelső lapra tegyünk egy kisebb papírból kivágott karikát és szabjuk cserép formára.
Készítsük el a tölteléket, a tejszínt verjük kemény habbá, a pudingot a leírtak szerint készítsük el 2 ek cukorral és a kakaóporral, hűtsük ki.
Az étcsokoládét olvasszuk fel, és adjuk a kihűlt pudinghoz.
Keverjük el a masszában a tejszínhabot, és töltsük meg a tortát. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára.
Fogjuk a torta alátétet és tegyük a forma tetejére majd egy ügyes mozdulattal fordítsuk meg a torát. Kész is a cserép.
Vonjuk be fondanttal. A cserép szín kakaópórból, piros és narancs ételfestékből érhető el. Készítsük el a peremet is. A földet ledarált száraz kakaós piskóta adja. Mehetnek is rá a virágok:) mindenkinek ízlésének megfelelően, szabadon.