A mungóbab csíra alapvető fehérjepótló táplálék. Könnyen emészthető, rostban gazdag, segíti a salakanyagok távozását és a méregtelenítést. A babcsíra - mint általában a hüvelyesek csírái – kedvező élettani hatással van a szívre, remekül szabályozza a vércukorszintet és a hormonháztartást, magas rosttartalma csökkentheti a vérnyomást, valamint jó hatással van a bőrre is.
Ezért a következő receptünk fő eleme a mungóbab csíra.
Hozzávalók:
8 szelet Pármai sonka vagy vékonyra szeletelt füstölt sonka
50 dkg fehér vagy zöld spárga
20 dkg mungóbab csíra
balzsamecetkrém
olívaolaj
A spárgát pucold meg, sós vízben főzd puhára.
A mungóbab csírát halmozd a tányérra , locsold meg olíva olajjal és balzsamecettel.
A kihűlt spárgákat 3-4 db-ot egyszerre tekerd be a sonkával, és helyezd a csíraágyra.
Annyira egyszerű, és annyira finom.