A mungóbab csíra alapvető fehérjepótló táplálék. Könnyen emészthető, rostban gazdag, segíti a salakanyagok távozását és a méregtelenítést. A babcsíra - mint általában a hüvelyesek csírái – kedvező élettani hatással van a szívre, remekül szabályozza a vércukorszintet és a hormonháztartást, magas rosttartalma csökkentheti a vérnyomást, valamint jó hatással van a bőrre is.

mungóbab csíra.JPG

Ezért a következő receptünk fő eleme a mungóbab csíra.

Hozzávalók:

8 szelet Pármai sonka vagy vékonyra szeletelt füstölt sonka

50 dkg fehér vagy zöld spárga

20 dkg mungóbab csíra

balzsamecetkrém

olívaolaj

A spárgát pucold meg, sós vízben főzd puhára.

A mungóbab csírát halmozd a tányérra , locsold meg olíva olajjal és  balzsamecettel.

A kihűlt spárgákat 3-4 db-ot egyszerre tekerd be a sonkával, és helyezd a csíraágyra.

Annyira egyszerű, és annyira finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsinalam.blog.hu/api/trackback/id/tr405049775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása