Mióta a kecskét háziasították, ismerik a pásztorok a kecskesajtot. Karakteres, remek sajt, aki egyszer kipróbálja biztosan beleszeret.

image_1366963997839858_resize.jpg

Vendégeket vársz? Kedveskedj nekik egy gyorsan, könnyedén elkészíthető előétellel. Készítsd elő a gyomrukat a fő fogásra. Sokan nem gondolnak az előételre, ha vendégeket várnak, pedig igazán gyorsan elkészíthető egy-két harapnivaló, amivel feldobhatod a vacsit. Ráadásul miközben az ínycsiklandozó falatokat eszegetik, van idő a főétel tálalására.


Hozzávalók: 4 főre

 

1 cs leveles tészta (van amikor magam készítem el előző nap, de ha nagyon nincs időm akkor csalok, és a boltban veszem meg. Ráadásul egyik-másik igen kiváló minőségű) 

1 rúd fűszeres kecskesajt

10 dkg füstölt sajt

1 tojás a kenéshez 

mártáshoz:

10 dkg vaj

1 db füstölt tömlős sajtkrém

4 dl tej

2 evőkanál liszt

só, bors

  • Nyújtsd ki a vajas tésztát. A bolti tésztát nem szabad hajtogatni, mert abszolút sütésre kész állapotban árulják.
  • Darabold fel a sajtokat kis darabokra.
  • Szaggass karikákat, én derelye készítővel készítettem, így volt egyszerűbb. Akinek nincs annak a pogácsa szaggatót kell használnia.
  • Kend meg körben a tojásfehérjével.
  • Tegyél bele egy kis kecskesajtot és egy kis füstölt sajtot.
  • Hajtsd félbe és jól nyomkodd meg a szélét, mehet a tepsire.
  • Kend meg a tojás sárgájával, és süsd 180 fokon kb 10-13 percig. Szép, aranybarna legyen a teteje.
  • Készítsd el a a mártást.
  • A vajat olvaszd meg egy lábosban, és add hozzá a lisztet. Pirítsd le, de ne égjen meg, csak 2-3 percig kell pirítani.
  • Most végy egy habverőt és lassan csurgasd bele a tejet folyamatos keverés mellett. Kicsit fárasztó a mutatvány, de menni fog hidd el.
  • A tejet lassan öntsd hozzá, és mindig csomómentesre keverd ki.
  • Sózd, borsózd meg.
  • A mártás akkor jó, ha egy kanalat belemártasz, és amikor megfordítod a mártás nem folyik le gyorsan, hanem szép lassan, és látni lehet a folyás irányát.
  • Tálald kistányéron a mártással.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsinalam.blog.hu/api/trackback/id/tr855249650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása