Több történet is fűződik ehhez a naphoz az egyik, történet szerint i.sz. 270-ben egy Valentin nevű katolikus pap lelkészkedett Rómában. Ebben az időben tiltotta meg II. Claudius uralkodó a fiatal férfiaknak, hogy megnősüljenek, mert úgy gondolta, hogy a nőtlen férfiakból jobb katonák válnak, mint azokból, akiknek feleségük és családjuk van. Amilyen romantikus férfi volt Valentin, felismerte, hogy ez a döntés mennyire káros a fiatal férfiak számára, és ezzel a határozattal csak nőni fog a titokban kötött házasságok száma. Amikor Claudius rájött, hogy a pap a döntést ellenzi, bebörtönözte. Valentin a börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: "A Te Valentinod".
Tudjátok, hogy vannak olyan ételek és italok, illatok, melyek vágyra lobbantó hatásukról ismertek.
Azok az emberek, aki a szerelmi életükben is a maximalitásra törekednek, és odafigyelnek a párjukra, hogy mivel és hogyan tudnák még jobb, és örömteli pillanatot szerezni partnerüknek és maguknak.
Vannak olyan ételek, növények, amelyek a szexuális vágyat még jobban segítik felszínre törni, sőt fokozzák is. Olykor tudatosan és olykor érzékeinkkel úgymond megérezzük az olyan ételek „titkos hatását” és párunkkal meg is osztjuk, amelyek nem csak főzéstudományunkat magasztalják, hanem felszínre engedik a férfi vágyát is.
Már időszámításunk előtt is afrodiziákumként termesztették a zellert, a szezámmagot, a spárgát, melynek levéből nyertek hatóanyagot, a petrezselymet, a ginzeng gyökeret, a yohimbin gyökért, a zabot vagy a kóladió kivonatát. Az afrodiziákum szó eredete Aphrodité, a szerelem istennőjének nevéhez kötődik. Ő az az istennő, aki a legenda szerint a tengerből, egy kagylóban született, és lába nyomában virágok, fák, növények nőttek ki a földből, köztük a menta, a gránátalma, a kékvirágú lótusz, mely növények igencsak hasznos kellékei a potencianövelő szerek előállításának. Minden kornak voltak afrodiziákumai.
A konyhátokban körülnézve, biztos találtok olyan fűszereket, melyekről talán nem is sejtitek, hogy intim perceiteket még jobbá és örömtelibbé tehetik.
Kagyló, osztriga
Bár nem növények, szintén afrodiziákumok. Igen sok a fehérje, foszfor- és jódtartalmuk, serkentik a nemi vágyat, alkalmas az erekció meghosszabbítására, sőt az impotencia és frigiditás megszüntetésére is alkalmazzák.
Előétel
Kagylós pirítós
hozzávalók:
1 db kagylókonzerv
kifli
salátalevél
- A kifliket karikázd fel és tedd a grillbe néhány percre, pirítsd meg szép aranysárgára
- Minden kiflire tegyél egy darabka salátalevelet és helyezz rá egy szem kagylót, szúrd át egy fogpiszkálóval és tedd tányérra.
- Falatozzatok közösen gyertyafény lángjánál egy pohár zamatos fehérbor mellett.
Zeller
A közismert zöldségnövény igen jellegzetes aromájú, édeskés, fanyar ízű, aminek a a levelét és a gumóját is felhasználjuk. Intenzív íze és illóolaj tartalma miatt az adagolásánál erre is figyeljünk oda, tartsunk mértékletességet.
Leves
Zellerkrémleves kéksajtos darabokkal
hozzávalók:
1/2 zeller,
1 dl tejszín,
1,1/2 húsleves lé (húsleves kockából is lehet),
2 dkg vaj
só,
fehér bors
- A zellert hámozd meg és vágd apró csíkokra, egy kis vajat olvassz meg és tedd rá a zellert, sózd meg,és párold félpuhára.
- Öntsd fel a húslével, és főzd puhára.
- Tedd egy mélyebb tálba a zellert egy kevés húslével és turmixold össze krémes állagúra. Öntsd vissza a főzőlébe és ízesítsd sóval, borssal. Forrald fel és öntsd hozzá a tejszínt. Utána már ne forrald, nehogy a tejszín összeugorjon. tálald csészében, és Szórd meg a sajtdarabokkal.
Méz - a maják titka
Régészeti feltárások során került felszínre és bizonyítottnak, hogy már az ókori egyiptomiak is előszeretettel használták, de nemcsak étkeik, hanem hatásos gyógyszereik előállítására is. Sok fűszer és étellel együtt a méz is fontos szereppel bír a különböző kultúrákban, például a maják között. Ők nagy szerepet tulajdonítottak potencianövelő és vágyfokozó hatásának köszönhetően.
Főétel
Mézes-bundás csirkecsíkok
Hozzávalók 2-3 főre:
30 dk gcsirkemell
A páchoz: 1 ek méz, 1 ek fehérbor, 1 tk olaj, só, öt fűszer keverék, 1 ek szójaszósz
A bundához: 3 ek liszt, 1 ek keményítő, 1 tk szódabikarbóna, 1 tojás, 2 ek olaj, só, 1-1,5 dl víz
A mázhoz: 4 ek méz, 4 ek cukor, 2 ek ketchup, 2 ek fehérbor, + szezámmag
- A húst vágd kis darabokra, majd öntsd le a páclével. A pácoláshoz elég 30 perc is, de ha órákra bent marad a hűtőben,akkor sem lesz baja.
- A bundához valókat is keverd jó alaposan , majd forgasd bele a húsdarabokat, amiket bő, és forró olajban süss gyorsan ki.
- A mázhoz valókat szintén keverd össze, majd forrald fel, és kicsit sűrítsd be.
- A mázat öntsd rá a bundás húsgolyókra, és keverd át alaposan, hogy mindenhová kerüljön a mázból.
- A szezámmagot csak a végén szórd rá a mázas csirkékre, és ezzel együtt is keverd őket át.
Tálald párolt rizzsel vagy zöldségkörettel.
Datolya
Az arab világban elterjesdt és igen kedvelt gyümölcs, mely növeli a spermaszámot és nagy mennyiségű gyümölcscukor tartalma miatt energiát szolgáltat a hosszúra nyúló szeretkezésekhez.
Talán már mindenkinek volt tapasztalta arról, hogy a csokoládé fogyasztása után jobb lesz a kedve, vidámabb és boldogabbnak, ezért az ágyban is jobban érzi magát.
Desszert
Datolyás-csokis muffin
· maréknyi datolya
· 0.5 dl rum
· 10 dkg étcsokoládé
· 5 dkg margarin
· 10 dkg kristálycukor
· 1 csomag vaníliás cukor
· 2 db tojás
· 10 dkg finomliszt
· 0.5 csomag sütőpor
· 1 csapott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
· 1 dl tej
· Az apróra vágott datolyát áztasd rumba. A csokit vízgőz felett olvaszd fel, majd add hozzá a vajat. keverd a cukrokkal és tojássárgákkal habosra
· .Add hozzá A lisztet, sütőport, szegfűszeget és tejet jól dolgozd el, majd forgasd bele a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
· Végül add hozzá a datolyát, és 12-es muffinsütő papírral bélelt mélyedéseibe adagold. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig süsd, porcukorral hintve kínáld.
Természetesen ezek között a fűszerek között is vannak gyors és lassú hatású szerek, melyek emelkedett hangulatot okoznak, feloldják az érzelmi vagy fizikai gátlásokat, növelik az önbizalmat, és nem utolsó sorban a gyorsítják a vérkeringést. Összefoglalva minden, amit hosszú időn keresztül beviszünk a szervezetünkbe, akár étel, akár ital, befolyásolja szervezetünk működését, vitalitását. Ha erre odafigyelünk és megpróbáljuk tudatosabbá tenni táplálkozásunkat, például zöldség, hal, gyümölcsök fogyasztása, testünk hálás lesz érte és megszolgálja a törődést. Ne csak Valentin napon tálaljunk kedvesünknek szerelmes étkeket, hanem tegyük egymást nap mint nap boldoggá és éljünk egész nap szeretetben egészségben.