Babapiskóta házilag. Kicsik és nagyok kedvence. 25 perc alatt elkészíthető, remek nasi és süti alapanyag lehet.
Hozzávalók:
kb 20 darabhoz
4 tojás
3 evőkanál nádcukor vagy gyümölcscukor
6 evőkanál tönköly fehér liszt (vagy 4 evőkanál zabpehely liszt és 2 evőkanál köles liszt)
- A tojássárgáját keverd ki 1 ek cukorral habosra.
- A tojásfehérjét verd fel habosra, a vége előtt tedd hozzá a maradék 2 evőkanál cukrot. Verd amíg kifényesedik, a cukor felolvad.
- Öntsd hozzá a sárgáját, és óvatosan keverd el benne. Kanalazd hozzá a lisztet, és forgasd a masszába. Vigyázz ne törd össze.
- Tedd habzsákba, és zsírpapírral ellátott tesibe formázz babapiskóta formákat. Lehet kis korongokat is.
- Tedd sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Szép barna legyen. Jól át kell sütni.