Babapiskóta házilag. Kicsik és nagyok kedvence. 25 perc alatt elkészíthető, remek nasi és süti alapanyag lehet.

image_1363883560009822_resize.jpg

Hozzávalók:

kb 20 darabhoz

4 tojás

3 evőkanál nádcukor vagy gyümölcscukor

6 evőkanál tönköly fehér liszt (vagy 4 evőkanál zabpehely liszt és 2 evőkanál köles liszt)

  • A tojássárgáját keverd ki 1 ek cukorral habosra.
  • A tojásfehérjét verd fel habosra, a vége előtt tedd hozzá a maradék 2 evőkanál cukrot. Verd amíg kifényesedik, a cukor felolvad.
  • Öntsd hozzá a sárgáját, és óvatosan keverd el benne. Kanalazd hozzá a lisztet, és forgasd a masszába. Vigyázz ne törd össze.
  • Tedd habzsákba, és zsírpapírral ellátott tesibe formázz babapiskóta formákat. Lehet kis korongokat is.
  • Tedd sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Szép barna legyen. Jól át kell sütni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsinalam.blog.hu/api/trackback/id/tr505162069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása