Mert a gyerekmosolynál nincs szebb!

Nagyon kevesen vonják be otthon a gyerekeket a sütés-főzésbe. Pedig nincs annál nagyobb öröm mikor nevetgélve elkészül az első saját készítésű remekműve.


Az ízek világa kicsiknek és nagyoknak. Hirtelen jött ötlet volt, hogy az esti vacsorát 3 kisgyerekkel együtt készítettem el. Megkérdeztem, lenne e kedvük elkészíteni a saját pizzájukat. Természetesen igent mondtak, hiszen ki mondana nemet egy izgalmas, tésztanyomkodásnak, kenegetésnek, szórásnak.

Lelkesek voltak, és tökéletes pizzákat készítettek. Remek volt a hangulat, sok-sok nevetés, és kemény munka.

IMG_6887_resize.JPG

IMG_6888_resize.JPG

IMG_6890_resize.JPG

IMG_6891_resize.JPG

IMG_6889_resize.JPG

A receptet bárkinek ajánlom:

Pizzatészta:

50 dkg liszt

3 dl víz

2.5 dkg élesztő

1 tk só

A hozzávalókat dagasszuk sima tésztává, és hagyjuk 1 órát kelni. Adagoljuk öklömnyi darabokra, és minden gyerkőcnek adjuk egy kupacot. Jöhet a vidámság!

Feltétnek, minden ami otthon a hűtőben van ízlés szerint: kolbász, szalámi, sonka, kukorica, bab, ananász, hagyma, paradicsom, paprika.

Alapnak lehet tejfölös, kis ételízesítővel kikeverve, vagy paradicsomos kis oregánóval, sóval, borssal.

Hagyjuk a gyerekeket kibontakozni, és a kisebbeknek segítsünk a tésztát kinyújtani, de a többit bízzuk a csemetére. Kicsit koszosak lesznek, kicsit maszatosak, de jókat fognak vidulni, és örömmel majszolják majd el a kész pizzát.

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsinalam.blog.hu/api/trackback/id/tr405383002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása