Töltött sajttekercs

 2013.01.24. 14:14

Magyarországon a sajtból készült ételek ásza hosszú ideig a rántott sajt volt.Később aztán a meleg előétel kategóriából kiszakadva rendkívül gazdagon és változatosan készítették el és készítik máig.

Az egyik ilyen felhasználási területe a hidegtálakon mutatkozik meg. Ezért következzen egy gyors és egyszerű recept a töltött sajttekercs.

·         10 dkg  sonka

·         3 db főtt tojás

·         30 dkg trappista sajt vagy bármilyen kemény sajt

·         1 db tejszínes tömlős sajt

·         1-2 csokor petrezselyemzöld

·         1 ek mustár

·         pici pirospaprika

·         

·         bors ízlésnek megfelelően

A tojást főzzük keményre majd reszeljük le, a sonkát szeleteljük fel, keverjük el egy tálban őket az apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, mustárral és egy csipet pirospaprikával.

Most jön az izgalmas része, a sajtot tegyük egy nejlon zacskóba és tegyük lobogó, forró vízbe 30-35 percre hogy megpuhuljon.

Készítsünk el gyúródeszkán egy téglalap alakú folpackot és ezen nyújtsuk ki a sajtot. Dolgozzunk gyorsan, ne dermedjen meg túl hamar a sajt. Kenjük meg a krémmel és tekerjük fel.  Csomagoljuk be a folpackba és tegyük hűtőbe. Ha kellően lehűlt felszeletelve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsinalam.blog.hu/api/trackback/id/tr995041044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása