A sajtok felhasználási területe nagyon változatos, világszerte ismertek és kedveltek, nagyon egészséget tejtermékek.

 DSC06704_resize.JPG

Őszi didergős estéken igazi melegség ez az előétel. A cukkini édes íze keveredik a sajt sós fűszeres aromáival, megspékelve a bacon zamatával. Száraz fehérbort ajánlunk mellé. 

Hozzávalók: 4 főre

1 nagyobb cukkini

12 szelet bacon

1 csomag zöldfűszeres kecskesajt

½ dl  omega3 étolaj

8 szelet bagett 

1. A cukkinit, meghámozzuk, és 3 mm-es karikára szeleteljük. Egy főnek 3 darab készül, az fejenként 6 karika, összesen 24.  

2. A sajtot is szeleteljük fel szintén karikára (12 db). Én előre előkészített, zöldfűszeres henger formájú kecskesajtot vettem. 

3. Két karika cukkini közé tegyünk egy karika sajtot, és tekerjük körbe a bacon-el. Fogpiszkálóval oldalról tűzzük meg, de ne lógjon ki nagyon, ha kell, srégen oldalt tűzzük

4. Melegítsük fel serpenyőben a olajat (mi omega3-as olajat használtunk). Tegyük bele a kis hengeres cukkinikat, és süssük pirosra. Minden oldalát süssük át, hogy a szalonna jó ropogós legyen.

5. Közben a bagettet szeleteljük fel enyhén srégen, kenjük meg lazán olajjal, és pirítsuk meg. Fejenként 2 szelettel tálaljuk kistányéron, a meleg bagettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://vacsinalam.blog.hu/api/trackback/id/tr95046989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása