A sajtok felhasználási területe nagyon változatos, világszerte ismertek és kedveltek, nagyon egészséget tejtermékek.
Őszi didergős estéken igazi melegség ez az előétel. A cukkini édes íze keveredik a sajt sós fűszeres aromáival, megspékelve a bacon zamatával. Száraz fehérbort ajánlunk mellé.
Hozzávalók: 4 főre
1 nagyobb cukkini
12 szelet bacon
1 csomag zöldfűszeres kecskesajt
½ dl omega3 étolaj
8 szelet bagett
1. A cukkinit, meghámozzuk, és 3 mm-es karikára szeleteljük. Egy főnek 3 darab készül, az fejenként 6 karika, összesen 24.
2. A sajtot is szeleteljük fel szintén karikára (12 db). Én előre előkészített, zöldfűszeres henger formájú kecskesajtot vettem.
3. Két karika cukkini közé tegyünk egy karika sajtot, és tekerjük körbe a bacon-el. Fogpiszkálóval oldalról tűzzük meg, de ne lógjon ki nagyon, ha kell, srégen oldalt tűzzük
4. Melegítsük fel serpenyőben a olajat (mi omega3-as olajat használtunk). Tegyük bele a kis hengeres cukkinikat, és süssük pirosra. Minden oldalát süssük át, hogy a szalonna jó ropogós legyen.
5. Közben a bagettet szeleteljük fel enyhén srégen, kenjük meg lazán olajjal, és pirítsuk meg. Fejenként 2 szelettel tálaljuk kistányéron, a meleg bagettel.